Kuka leipoo?

Lapsena sain lähinnä sekoittaa kuivat aineet keskenään, kun äiti leipoi loput. Alkuaikojen tylsästä leivinjauheroolistani huolimatta olen aina tykännyt leipomisesta. Rakas harrastus vakavoitui lukioaikoina puolivahingossa, kun tutut alkoivat tilata kakkujani Facebookissa. Sisäisesti halusin tehdä toiminnasta vieläkin totisempaa, mutta olin jo huudellut kaikille, kuinka kyseessä on ainoastaan kevyt harrastus. Hups, toisin kävi. Nooh, olen nainen. Mieli muuttuu.

Vuosien varrella olen niin onnistunut kuin epäonnistunutkin. Välillä kakkuja on liioittelematta heitetty seinään ja harmikseni niitä on myös tipahtanut lattialle – tietenkin ylösalaisin. Näistä kuitenkin oppineena olen löytänyt oikeat reseptit, koostumukset, tekniikat ja kyltymättömän intohimon suunnitella yhä erilaisempia ja yhtenäisempiä kakkukokonaisuuksia. Ennen leivoin vain, kun sain tilauksen. Nyt leivon koko ajan, jotta pääsen testaamaan kaiken, mitä mieleen putkahtaa.

Leipomisen lisäksi olen personal trainer (välillä voi silti nauttia pari Palaa Kakkuu) ja opiskelen psykologiaa Helsingin yliopistossa. Koska elämäni on välillä yhtä tukka putkella juoksemista, voit saada tilauksen varmemmin läpi, jos olet ajoissa liikkeellä. Minulle suuri osa leipomisprosessista on kakun yksityiskohtainen suunnittelu valitsemasi teeman ympärille. Haluan, että luomuksessa yhdistyy oikea maku ja ulkonäkö. Jokainen kakku on yksilöllinen käsityö. Lopputulos on aina parempi, kun minulla on aikaa suunnitella se perusteellisesti.

Minulle olisi siis suuri kunnia toteuttaa juhlahetkeäsi varten kakku, joka tekee tilaisuudestasi entistäkin unohtumattomamman. Teen jokaisen suurella rakkaudella.

- Linnea

 

Joko leipastaan?